Personal Trainer Amsterdam Sportcity  thumbnail

Personal Trainer Amsterdam Sportcity

Published May 08, 23
8 min read

Inschrijven - Personal Training By Frans Toet

Maar wat nu als je regelmatig traint en je ziet dat niet terug in je spiervorming? Tijdens het trainen belast je je spieren, en daardoor ontstaan er microscopisch kleine scheurtjes in die spieren. Dat is normaal en is de achterliggende reden dat spieren kunnen groeien. Die scheurtjes worden hersteld en dit zorgt ervoor dat je spieren dikker worden en jij uiteindelijk gespierder.

In Engeland, Newcastle hebben wetenschappers van het Instituut voor Neurowetenschap eens nader gekeken wat er precies gebeurt met spieren en zenuwen tijdens en na krachttraining. Het blijkt dat niet alleen je spieren betrokken zijn bij spiergroei, ook je zenuwen spelen een belangrijke rol. Al voor je spieren door het trainen veranderen, zullen je zenuwen zich ook aanpassen en een verandering ondergaan - personal trainer zwemmen amsterdam.

Dus ook al train je fanatiek en doe je er alles aan om spiergroei te veroorzaken, het kan zijn dat je een periode geen transformatie ziet (personal trainer zwemmen amsterdam). Maar op de achtergrond is er zeker wel iets aan de hand en reageert je lichaam op de inspanning die je levert. Maar het is eveneens mogelijk dat die resultaten niet zichtbaar zullen worden.

Ondanks dat zul uiteindelijk toch merken dat je sterker wordt. Het proces dat hier achter zit is onderzocht bij apen. De onderzoekers lieten de dieren krachttraining doen, waarbij ze werden aangemoedigd om elke keer een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Dit had een indrukwekkend effect: de apen konden na verloop van tijd elke workout het equivalent van 50 eenarmige pull-ups doen.

Met behulp van elektroden gingen ze na welke zenuwen precies geactiveerd werden als de apen hun oefeningen deden - personal trainer zwemmen amsterdam. Het bleek dat de apen sterker werden, doordat de zenuwen in een bepaalde zenuwbaan almaar krachtiger signalen naar de hersenen stuurden. Trainen hoeft dus niet altijd direct te zorgen voor sterkere spieren, het kan ook zijn dat er op het niveau van de zenuwen veranderingen plaatshebben.

Probeer je te realiseren dat vooruitgang op meerdere manieren gaat: er gebeurt zeker iets in je lichaam. En uiteindelijk zul je je vooruitgang opmerken, of dat nu aan je lichaam te zien is of doordat je voelt dat je kracht toeneemt. Ook dat is progressie. Ben je op zoek naar een leuke sport die kan helpen met het verbeteren van je kracht, conditie of waarmee je gewicht kunt verliezen? Kom kickboksen bij Delda Sport.

Masih Personal Training: Personal Trainer Roosendaal

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over de mogelijkheden via onderstaand formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op (personal trainer zwemmen amsterdam)..

Ken je dat lamlendige gevoel, op zo’n dag waarbij je tot lunchtijd in je comfortabele bed blijft liggen en je met chips en series de dag probeert de uren op te maken. Futloos en je hebt nergens zin in, al is je to-do lijstje nog zo lang. Aan sporten moet je al helemaal niet denken! Oke oke, ik overdrijf misschien een beetje, maar toch zijn bepaalde elementen herkenbaar, zeker voor de jongeren onder ons.

Ons lichaam bestaat grotendeels uit water en de juiste vochtbalans is daarom ook cruciaal voor sommige lichaamsfuncties. Koffie, alcohol etc. drogen uit en daar moet een bepaalde hoeveelheid water tegenover staan om je energielevel hoog te houden. Als je dorstig bent is dat een manier van je lichaam om te zeggen: “hé vriend, ik ben redelijk uitgedroogd, mag ik wat water alsjeblieft?” drink uit een glas of in ieder geval liever niet uit plastic, daardoor krijg je stoffen binnen die kunnen zorgen voor minder energie Je geest is veruit de grootste verbruiker van energie Door middel van vasten, oftewel minimaal 12 aangesloten uren op een dag niet eten, krijg je stofwisseling een boost en kan je lichaam leren effectiever met voedingsstoffen om te gaan.

Eten geeft energie, maar het eten verwerken kost je lichaam ook energie. Je lichaamstaal bepaald (onbewust) hoe je je voelt. Neem je een sterke, energieke houding aan, dan voel je je automatisch opgewekter en heb je meer energie op dat moment. Omgekeerd geldt hetzelfde. Experiment: ga onderuitgezakt zitten en kijk alsof je heel droevig bent.

Mensen zijn niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten, we vinden onze oorsprong in de natuur. Iedereen is in meer of mindere mate aangetrokken tot een bepaald stukje natuur, bijvoorbeeld water of bossen. Als je in je element bent, krijg je automatisch ook meer energie. Gelukkig mogen we, ook in deze tijden, altijd een blokje om (Personal training Amsterdam west).

Dubbele win-win dus! Je geest is veruit de grootste verbruiker van energie, net zoals je hersenen verhoudingsgewijs het meeste verbruiken. Net als lichaamstaal is er een verband tussen wat je denkt en hoe je je voelt. personal trainer zwemmen amsterdam. Piekeren, doemscenario’s en mentaal verzet tegen het verleden zijn zonde van je waardevolle tijd en energie.

Personal Training - Fitter En Krachtiger Met Personal Training

Focus je liever op al het goede en doe wat je leuk vindt! .

Na veel opleidingen en jaren ervaring heb ik veel fouten gemaakt en ook veel mensen met succes geholpen. Mijn naam is Bram Nooij en ik werk als personal trainer in Hoorn. Wordt echt , en door gestructureerde actie! .

Je kon het hier eerder al lezen: sinds eind augustus ben ik aan het sporten met een personal trainer. En omdat ik daar vaak wel eens vragen over krijg, dacht ik dat het misschien een goed idee was om er eens een blogpost aan te wijden. Dus bij deze: 7 voordelen waarom sporten met een personal trainer goed voor je is.

Want dat leek me vooral een erg dure bedoening te zijn. En ergens klopt dat ook wel, want als ik heel eerlijk ben, dan is dat inderdaad niet goedkoop. Maar eind augustus 2021 ging ik uiteindelijk toch overstag. Voornamelijk omdat het me duidelijk werd dat ik andere sporten dan enkel hardlopen en sporadisch eens gaan zwemmen ging moeten doen als ik vooruitgang zou willen boeken.

Maar zelf had ik totaal geen ervaring met fitnessen. Tenzij je die ene keer dat ik in Brussel een fitness binnenstapte meerekent. En dus boezemde de fitness me geweldig veel angst in. Want ik had er geen idee van hoe ik daar met zou moeten starten. Laat staan wat ik zou moeten doen om mijn doelen proberen te bereiken.

En ja, horrorscenario’s waarbij ik een toestel in een volle fitness om zeep zou helpen schoten door mijn hoofd . Dus uiteindelijk besloot ik om eens een kennismakingsgesprek met een personal trainer in te plannen. In mijn geval was dat met Felke van Sano Personal Training. En dat verliep zo goed dat ik besloot om het een kans te geven.

Drie Voordelen Van Sporten Met Een Personal Trainer

En pende ik voor jullie 7 redenen neer waarom sporten met een personal trainer goed voor je is. Voor we echt van start gingen, stelde Felke van Sano Personal Training me gigantisch veel vragen. Gaande van wat mijn doelen zijn. En waarom ik die wil bereiken. Tot welke sporten ik in het verleden deed.

Maar ook hoe het zit met voeding, stress, slaap en andere omgevingsfactoren. Kortom, ze probeerde echt een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Op basis daarvan stelt ze sindsdien elke week een nieuw trainingsschema op. Uiteraard houdt ze daarbij ook rekening met de vooruitgang die ik boek. Wat toch echt wel een groot verschil is met standaardprogramma’s die erop gericht zijn om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

En een bijkomend groot voordeel: de oefeningen worden aangepast op basis van wat ik al kan en de vooruitgang die ik boek. personal trainer zwemmen amsterdam. Een keer in de week sport ik dus samen met mijn personal trainer. We spreken dan af in de Sano Studio, waarbij ik start met een opwarming. Vervolgens gaan we dan aan de slag.Waarna ik ze dan x aantal keer herhaal, terwijl zij kijkt of ik alles correct doe. En dat vind ik toch wel een immens voordeel. Want ze corrigeert me meteen als ik het niet goed doe (personal trainer zwemmen amsterdam). Waardoor ik het risico op blessures drastisch verlaag. Daarnaast legt ze me ook telkens goed uit op welke spieren die bepaalde oefening of toestel werkt.

Bovendien vraagt ze regelmatig ook waar ik bepaalde oefeningen het meeste voel. Enerzijds is dat een check om te zien of ik de oefening wel correct uitvoer. En anderzijds om na te gaan of elke oefening wel zwaar genoeg is. personal trainer zwemmen amsterdam. Wat me bij het volgende voordeel brengt: iemand pusht me om mijn grenzen te verleggen.Of dat ik eigenlijk nog wel wat meer zou kunnen. En ok eerlijk is eerlijk, soms ben ik op dat vlak ook wel een beetje lui. En zal ik voor de easy peasy way kiezen. Maar tijdens mijn trainingen besluit zij vaak om het eens wat zwaarder te maken. Zowel op basis van hoe makkelijk ik een oefening uitvoer als op basis van mijn feedback en antwoorden op haar vragen.

Personal Training - Stellingwerf Gym

En verleg. Daarnaast is ze ook echt mijn stok achter de deur. Idealiter gezien ga ik drie keer in de week trainen. Een keer met haar en twee keer alleen (Personal trainer Amsterdam oost). Omdat ik absoluut niet alles kan onthouden gebruiken we hiervoor een app. En dat werkt hier als een gigantisch grote motivator en stok achter de deur.

Ik kan daar ook notities in aanbrengen - personal trainer zwemmen amsterdam. En dus probeer ik sinds kort om bepaalde oefeningen ook al eens op mijn eentje wat zwaarder te maken. Want ja, jezelf pushen, dat heeft toch wel iets . Elke week maakt Felke voor mij een nieuw trainingsschema op. Waarbij ze heel hard rekening houdt met de dingen die ik al kan en die ik leuk vind.

Latest Posts

Thaise Massage Zwanger

Published Jun 12, 24
7 min read

Kinesist Kortenberg

Published Jun 12, 24
7 min read

Grappige Kinesist Cartoon

Published Jun 12, 24
7 min read